Pentru Brașov

Am rămas conectat la Brașov și mă implic de 4 ani în monitorizarea modului în care este administrat orașul.

Calitatea de senator mi-a dat pârghiile de a susține inițiativele grupurilor civice brașovene, care și-au găsit un partener în mine și în echipa USR Brașov.

Împreună am reușit să oprim proiecte nocive pentru oraș. Cum au fost drumul forestier Gorița sau dezvoltările imobiliare ilegale de pe dealurile din Șchei.

Allen Coliban profil

Activitatea parlamentară

Port în Parlament încrederea și vocea celor care în 2016 au ales să facem în România altfel de politică. Lupt pentru justiție, pentru mediu și pentru reformele de care are nevoie țara noastră pentru a se dezvolta.

Groapa de gunoi Fin-Eco

Știm că Brașovul are o problemă cu mirosurile neplăcute de mai mulți ani. Această problemă a fost negată de autoritățile brașovene și de primarul Scripcaru până când am prezentat public dovezile adunate și am expus vinovații.

Stop Gorița

Victoria cetățenilor care au ales să se implice. Când ceva nu e drept, trebuie să te ridici și să vorbești lumii despre asta. Acesta este primul pas pentru schimbarea situației.

Vă ajutăm din Brașov

Un răspuns umanitar local la pandemia COVID-19, una dintre cele mai puternice inițiative ale societății civile brașovene în care m-am implicat în ultimii ani.

DNA-ul Pădurilor

Defrișările și poluarea sunt, în primul rând, probleme de corupție și abia apoi probleme de mediu. România are probleme grave de mediu. Acestea provoacă pierderi de vieți omenești și probleme economice majore.

Legea mirosurilor

O lege pentru care m-am luptat trei ani în Parlament și care oferă Gărzii de Mediu baza legislativă pentru a sancționa poluatorii, contribuind la îmbunătățirea calității vieții câtorva zeci de mii de români.

Parcul Natural Brassovia - Geoparc UNESCO

Brașovul deține 14.000 de ha de pădure, dar o mare parte este încadrată silvic drept “pădure de producție”, deși pentru noi ea este o pădure cu rol ecologic, peisagistic și de recreere.

Dezbatere publică - Bugetarea participativă

Întrucât primăria nu a dorit să interacționeze cu cetățenii, în 31 ianuarie 2020, USR Brașov a organizat singura dezbatere publică dedicată implementării bugetării participative în Brașov.

Imobiliare pe dealurile Șcheiului

De câțiva ani asistăm la un adevărat asalt al proiectelor imobiliare asupra Șcheiului, încurajate fiind de actuala administrație Scripcaru.

Dezbatere publică - Sportul brașovean

Ce perspective, strategie și viziune are sportul brașovean? În 19 ianuare 2020, am participat la o primă dezbatere despre sportul brașovean organizată împreună cu Asociația România Civică.

Jurnal de criză

Seară de seară, live pe Facebook, în căutarea soluțiilor. ​50 de editii, zeci de invitați, peste 70 de ore de live, sute de mii de vizualizări și mii de comentarii din partea voastră.

Jurnal de candidat

Dezbatem online, în fiecare seară, pentru a identifica împreună soluții la numeroasele probleme ale orașului, probleme pe care administrația Scripcaru le-a amplificat, în loc să le rezolve.

Poluarea cu particule în suspensie

Am fost primul om politic care a vorbit despre problema poluării aerului din Municipiul Brașov cu particule în suspensie (PM10 și PM2.5), propunând soluții alternative, instalând aparate de măsură independente și făcând publice rezultatele.

Poluarea cu hidrogen sulfurat

Știm că Brașovul are o problemă cu mirosurile neplăcute, iar în ultimii ani m-am implicat în descoperirea cauzelor. Și a modului în care acestea pot fi înlăturate. Foarte frecvent, mirosurile neplăcute din localitățile României se datorează poluării aerului cu hidrogen sulfurat.

Noul Spital al Brașovului

Nevoia unui spital nou la Brașov nu este de azi sau de ieri. Spitalul Județean construit de comuniști la începutul anilor ‘70 a fost subdimensionat în raport cu necesitățile de servicii medicale ale brașovenilor de la bun început.

Fără gunoaie în natură!

Introducem garanția returnabilă de 50 de bani sau de 1 leu la ambalajele de plastic, aluminiu și sticlă. Noi ne asumăm să lucrăm împreună cu autoritățile, astfel ca la începutul lui septembrie să avem un proiect coerent, iar sistemul să existe efectiv la 1 ianuarie 2021.

Parcul Dendrologic de la Noua

Drujbele nu au dormit la Brașov nici în timpul pandemiei... Cam așa s-ar putea rezuma viteza cu care a dispărut pădurea de lângă cartierul Noua. 21.2 hectare de pădure erau în curs de a fi rase, la propriu, în vecinătatea cartierului Noua.

Harta deșeurilor

O iniţiativă deschisă tuturor locuitorilor: identificarea zonelor unde sunt depozitate în mod ilegal deşeuri şi sesizarea organelor abilitate să acţioneze pentru remedierea situaţiei, identificarea făptaşilor şi prevenirea reapariţiei problemelor.

Gestionarea crizei COVID-19​

Pachet de măsuri de sprijin pentru Direcția de Sănătate Publică și sistemul sanitar, sectorul HORECA, sectorul educației și sectorul cultural din Brașov

Vrem două noi parcuri în Brașov

Scrisoare deschisă pentru organizarea unui referendum local pentru construirea a două noi parcuri în Brașov.

Implică-te în dezvoltarea Brașovului!

Toate marile schimbări politice din ultimii ani s-au întâmplat pentru că cetățenii au decis să nu stea deoparte. Primul pas este să fii informat.

În fiecare săptămână, trimit brașovenilor pe e-mail detalii legate de activitatea pentru Brașov, inițiative ale societății civile, noutăți despre administrația orașului.