Harta deșeurilor

monitorizarea și îmbunătățirea calității mediului

Harta deseurilor Brasov

“Harta deşeurilor” a fost un proiect al USR Brașov de monitorizare și îmbunătățire a calității mediului din județul Brașov început în 2017.

O iniţiativă deschisă tuturor locuitorilor dornici să se implice în curăţarea comunităților noastre. Principiul este simplu: identificarea zonelor unde sunt depozitate în mod ilegal deşeuri şi sesizarea organelor abilitate să acţioneze pentru remedierea situaţiei, identificarea făptaşilor şi prevenirea reapariţiei problemelor.

Cu ajutorul localnicilor, am reușit să identificăm și să curățăm opt zone poluate masiv, aflate în localitățile Codlea, Săcele, Vulcan – Colonia 1 Mai, Dumbrăvița, Râșnov, Șinca Nouă, Cața și Cristian. În urma sesizărilor, Garda de Mediu a confirmat situaţiile semnalate, a solicitat luarea de măsuri urgente și a impus planuri stricte de evitare a viitoarelor incidente. Proiectul a vizat şi Municipiul Braşov, unde mai multe situaţii de depozitare ilegală a gunoiului pe spaţiul public au fost semnalate Gărzii de Mediu.

Responsabilitatea protejării mediului revine fiecăruia dintre noi. Atunci când autorităţile se dovedesc incapabile să identifice şi să rezolve problemele existente, implicarea civică devine esenţială. Împreună putem face ca Braşovul să devină mai curat.

De asemenea, îmi exprim convingerea că, odată cu adoptarea legislației referitoare la introducerea garanției-depozit pentru ambalaje până la finalul acestui an, cantitatea de deșeuri aruncate în natură va scădea considerabil.

Implică-te în dezvoltarea Brașovului!

Toate marile schimbări politice din ultimii ani s-au întâmplat pentru că cetățenii au decis să nu stea deoparte. Primul pas este să fii informat.

În fiecare săptămână, trimit brașovenilor pe e-mail detalii legate de activitatea pentru Brașov, inițiative ale societății civile, noutăți despre administrația orașului.