Media - Comunicate de presă

Iulie.07.2020

Allen Coliban propune un sistem de garanție pentru ambalaje, cu scopul reducerii poluării prin returnarea voluntară

Allen Coliban, președintele Comisiei pentru Mediu din Senat şi candidatul USR PLUS la Primăria Braşov, propune introducerea garanţiei pentru ambalajele de tip PET şi doze de metal, cu scopul de a încuraja returnarea voluntară a ambalajelor, evitându-se, astfel, aruncarea acestora în natură.

Iunie.24.2020

Allen Coliban, iniţiator al Legii Mirosurilor, şi ceilalţi parlamentari USR îi cer președintelui Klaus Iohannis să promulge legea, adoptată deja în Parlament

Parlamentarii USR au trimis preşedintelui Klaus Iohannis o scrisoare deschisă prin care îi solicită să promulge Legea mirosurilor, iniţiată de parlamentarii USR Allen Coliban şi Cornel Zainea, susţinută de mai mulţi parlamentari din diferite partide şi adoptată deja în Parlament.

Iunie.18.2020

Victorie în lupta pentru pădurile României: DNA-ul Pădurilor, proiect inițiat de USR, a fost votat în Senat și merge la președintele Iohannis pentru promulgare

Proiectul de lege al USR de înființare a Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Mediu – DIIM (DNA-ul Pădurilor) a fost votat în Senat cu 119 voturi pentru, niciun vot împotrivă și 11 abțineri și va merge la președintele Klaus Iohannis pentru promulgare.

Mai.15.2020

Încă o luptă câștigată de braşoveni pentru protejarea pădurilor din jurul Brașovului: proiectul Gorița rămâne suspendat!

Curtea de Apel a decis joi, 14 mai, respingerea recursului formulat de Primăria Braşov, Consiliul Local și RPLP Kronstadt și menținerea soluției Tribunalului Brașov din data de 19 decembrie 2019, prin care proiectul “Drumul Forestier Gorița” a fost suspendat.

Mai.07.2020

Implementarea Bugetării Participative la Braşov: un eşec marca Scripcaru

Senatorul USR Brașov, Allen Coliban, solicită anularea procesului de implementare a
bugetării participative. Modul în care a fost gestionat acest proiect de la bun început ridică numeroase semne de întrebare, fiind lipsit, în toate etapele, de o minimă transparență şi corectitudine față de cetățeni.

Mai.01.2020

5 măsuri cerute în şedinţa din 30 aprilie a Consiliului Local Braşov

Allen Coliban, senator USR de Brașov și candidatul USR PLUS la Primăria Brașov, a fost prezent joi, 30 aprilie, la ședința ordinară a Cosiliului Local Brașov, pentru a transmite consilierilor locali o serie de solicitări pe care le consideră esențiale pentru perioada imediat următoare. Una dintre solicitări a fost legată de punctul de pe ordinea de zi privind prelungirea PUZ După Grădini, punct ce a fost respins la vot de către consilierii locali, ca urmare a presiunii publice și a organizației USR Brașov, ca factor politic, dar și a recomandărilor Arhitectului Șef al orașului.

Aprilie.29.2020

PUZ După Grădini NU trebuie prelungit! STOP mutilării dealurilor din Şchei!

USR Brașov solicită consilierilor locali să voteze mâine împotriva prelungirii PUZ După Grădini. Prelungirea acestui PUZ ar da undă verde pentru mutilarea a 380.000 mp de dealuri împădurite din Şchei și acoperirea acestora cu betoane.

Aprilie.08.2020

Scrisoare deschisă către Consiliul Local Braşov pentru STOPAREA IMEDIATĂ A TĂIERILOR DE ARBORI de pe suprafaţa viitorului Parc Dendrologic (cartierul Noua)

USR Braşov solicită Consiliului Local Braşov să ia de urgenţă măsurile necesare pentru suspendarea imediată a tăierilor din cadrul proiectului de înfiinţare a Parcului Dendrologic aflat în vecinătatea cartierului Noua, teren identificat cu denumirea UP IV Brasov, ua 514 A și 517 A, în suprafaţă de 21,3 ha.

Martie.23.2020

Lipsa unei informări corecte și complete este o amenințare la siguranța cetățenilor!

Senatorul USR Brașov, Allen Coliban, preia apelul jurnaliștilor și al societății civile la transparență și informare corectă a cetățenilor și îl înaintează Președintelui Klaus Iohannis și membrilor Consiliului Suprem de Apărare a Țării.

Implică-te în dezvoltarea Brașovului!

Toate marile schimbări politice din ultimii ani s-au întâmplat pentru că cetățenii au decis să nu stea deoparte. Primul pas este să fii informat.

În fiecare săptămână, trimit brașovenilor pe e-mail detalii legate de activitatea pentru Brașov, inițiative ale societății civile, noutăți despre administrația orașului.