Echipa

Pentru ca un Primar să poată să își pună în aplicare planul de acțiune și să își îndeplinească viziunea asupra orașului, are nevoie să aibă alături o echipă de consilieri aleși în Consiliul Local, cu care să împartă aceleași principii și valori.

Am încredere foarte mare în colegii mei din USR și PLUS care candidează la Consiliul Local Brașov. Sunt oameni educați, care performează în activitatea profesională, cetățeni activi ai orașului, implicați în acțiuni ale societății civile.

Și, poate cel mai important, toți colegii de pe lista de consilieri locali sunt oameni empatici la nevoile celor din jur, oameni cărora le pasă de problemele celorlalți, oameni care nu ar lăsa pe nimeni în urmă. Te inviti să afli mai multe despre ei.

Tu ce-ți dorești pentru Brașov?

Ioan Corbu USR Brasov

Ioan Corbu

42 de ani, tată, activist, specialist IT

Ioan (sau Nelu, cum îi zicem noi) este cetățeanul care timp de 3 ani s-a luptat cu administrația locală pentru ca Tractorul, cartierul unde locuiește, să beneficieze de asfaltări, canalizări, creșă nouă și alte elemente de infrastructură demne de un oraș european. Tot el a coordonat protestul valizelor din fața Prefecturii, în urma căruia s-a deblocat procesul consultativ dintre autoritățile locale și județene cu privire la Aeroportul Brașov. În prezent, documentează posibilitatea de amenajare a unui parc în zona Astra-Uzina 2, pe fosta plaformă IUS.
”Am hotărât să intru în politică după un an de luptă în stradă cu o clasă politică coruptă sau complet ruptă de realitatea românească și cea europeană. Am realizat că schimbările pe care mi le doresc să se întâmple în Brașov nu pot avea loc exclusiv cu acte de civism, ci într-un cadru formal, cum este cel al unei filiale de partid. Aria mea de interes este legată în mod special de dezvoltarea urbană. Îmi doresc să setez agenda dezvoltării Brașovului pe considerente care țin de viitor, de dezvoltare durabilă, inteligentă și sustenabilă.”
Flavia Boghiu USR Brasov

Flavia Boghiu

30 de ani, expert asistență socială și comunitară

Flavia este antreprenor în domeniul serviciilor sociale și activează în mediul ONG pentru susținerea categoriilor de populație defavorizate. A participat la elaborarea strategiilor de dezvoltare a serviciilor sociale la nivelul Municipiului și al județului Brașov. A înființat ACCES, un cluster de ONG-uri care promovează economia socială. Odată cu criza cauzată de pandemia de coronavirus, a înființat și coordonat ”Vă ajutăm din Brașov”, un grup cu peste 300 de voluntari, care sprijină vârstnicii din județ.

”În activitatea mea profesională am avut foarte mult de-a face cu autoritățile statului și cu sistemul, dându-mi adesea seama că oamenii în care ne punem încrederea să ne conducă fie nu știu ce au de făcut, fie nu vor … fie amândouă. Am încercat să găsesc modalitatea de a ajuta oamenii prin munca mea, lovindu-mă mereu de piedici, fie ele legislative, birocratice ori datorate lipsei de bunăvoință. Am realizat astfel că, dacă îmi doresc cu adevărat să schimb ceva și dacă cred că pot face o treabă mai bună decât cei ce au fost aleși, trebuie să îmi asum responsabilitatea de a ajunge în poziția în care să pot implementa ideile pe care le am și să duc conștiinciozitatea și tenacitatea cu care mi-am făcut treaba până acum în slujba cetățenilor pe care îmi doresc să îi servesc.


Consider că politicienii trebuie să întrunească, printre altele, două mari calități – profesionalismul și onestitatea. Responsabilitatea funcției publice presupune folosirea cunoștințelor pe care le deții, alături de obligația de a învăța mai mult și a deveni mai bun, în scopul bunăstării celor care te-au votat și te-au ales să îi reprezinți.


Candidez la Consiliul Local Brașov cu scopul de a îmbunătăți viața brașovenilor și de a face din Brașov orașul european în care să ne dorim să locuim fără a trebui să emigrăm.”

Radu Centiu PLUS Brasov

Radu Cențiu

36 de ani, tată, antreprenor și inginer

Radu este unul dintre cei mai activi membri ai PLUS Brașov, implicându-se în dezvoltarea proiectelor filialei locale. Este și coordonator al mai multor comunități de cetățeni din Răcădău cu scopul de a coagula locuitorii din Răcădău într-o voce care să își ceară drepturile de la administrația locală. Este preocupat de creșterea calității vieții brașovenilor, precum și de cheltuirea banului public, astfel încât raportul beneficiu-cost să fie maxim și întotdeauna în interesul cetățenilor.

”Candidez pentru funcția de Consilier Local al Municipiului Brașov pentru că sunt convins că doar prin implicarea activă a cetățenilor putem construi o viață de calitate și o dezvoltare durabilă a Municipiului Brașov. Da, sunt adept al dezvoltării, dar aceasta trebuie făcută în corelare cu o gândire pe termen lung, iar în centrul dezvoltării trebuie să fie întotdeauna cetățeanul, cu nevoile și dorințele lui. Brașovul trebuie să devină un oraș atractiv și prin calitatea serviciilor pe care administrația locală le pune la dispoziția locuitorilor.”
Alexandru Rosu USR Brasov

Alexandru Roșu

37 de ani, avocat și practician în insolvență

Alexandru, Vice-Președinte USR Brașov, a acordat consiliere juridică și s-a implicat în cadrul inițiativei civice pentru anularea prelungirii PUZ-ului “După Grădini”, prelungire ce a fost respinsă în ședința Consiliului Local din 30.04.2020. De-a lungul timpului, a oferit consultanță juridică reprezentanților societății civile care au dorit să participe prin luări de cuvânt în cadrul ședințelor de Consiliu Local. Obiectivul său este satisfacerea interesului public local, cu respectarea prevederilor legale, prin tratarea cetățenilor ȋn mod egal și nediscriminatoriu, în baza unui proces care să permită consultarea, dezbaterea publică și accesul la informații.

“Consiliul Local Brașov trebuie să devină un organ deliberativ cu inițiativă efectivă și nu să rămână aprobatorul unanim al Primarului. În calitate de consilier local, voi lupta pentru dreptul la inițiativă al consilierilor și voi propune proiectele elaborate de echipele de suport USR Brașov și de specialiștii cooptați ȋn acest sens.


Consiliul Local Brașov trebuie să funcționeze ca “un ceas elvețian“, plecând de la un regulament de organizare și funcționare adaptat nevoilor actuale ale instituției și ale cetățenilor. Actualul regulament este lacunar ȋn multe privințe. Voi lupta, ȋn Consiliul Local, pentru elaborarea și adoptarea unui nou regulament, ȋn acord cu dispozițiile legale, care să fie dinamic și incluziv, bazat pe drepturile cetățenilor și pe obligațiile instituției față de comunitate.”

Beatrice Moraru Plus Brasov

Beatrice Moraru

38 de ani, mamă, avocat

Beatrice este un membru implicat al PLUS Brașov, aflată la al doilea mandat în Comisia Națională de Integritate și Arbitraj. Din experiența de voluntariat avută în cadrul Orfelinatului din Brașov a rămas cu preocuparea pentru egalitatea de șanse și o educație de calitate pentru toți copiii Brașovului. Își dorește să promoveze și să susțină uniformizarea condiţiilor şi dotărilor şcolare în ciclul primar, gimnazial și liceal, precum şi pregătirea continuă a cadrelor didactice astfel încât cea mai bună şcoală să fie cea din cartier. O preocupă și dezvoltarea cercetării și inovării la nivel local, în vederea transformării Brașovului ȋntr-un centru universitar de cercetare, la nivel național.

“Deși am fost plecată din țară din 2004 până în 2012, am ales să mă întorc acasă. Îmi doresc să-mi cresc copilul în ţară, în Braşov; îmi doresc să aibă o copilărie frumoasă, aer curat de munte, posibilităţi sportive şi de dezvoltare personală şi o educaţie care sa-i ofere un viitor frumos.


Am intrat în politică în urma diverselor evenimente sociale care au avut asupra noastră un impact psihologic foarte mare, Roşia Montană, Colectiv, 10 august, tărăgănarea în faza de urmărire penală a dosarului Revoluţia, aroganţa fără margini a clasei politice şi poate cel mai important, cifrele sărăciei în care prea mulţi copii din României sunt condamnaţi să trăiască.


Oricât ne-am implica civic (şi este absolut necesar să o facem) decizia este politică, iar fără conştientizarea politică a importanţei activităţilor civice schimbarea va fi anevoioasă.


Candidez la Consiliul Local Braşov, pentru că am înţeles că doar implicându-ne politic, prin asumarea candidaturilor, putem îmbunătăţi calitatea vieţii noastre.Vreau ca braşovenii mici de azi să aibă un viitor mai bun mâine, victimele violenţei domestice o viaţă mai sigură iar bunicii noştri un trai mai demn.
Îmi doresc o viață de calitate pentru noi toţi.”

Victor Ilie USR Brasov

Victor Ilie

37 de ani, tată, avocat și finanțist

Victor a purtat și poartă lupte juridice împotriva hotărârilor de Consiliu Local de majorare a tarifelor RATBV, de aprobare a drumului forestier Gorița, precum și împotriva Hotărârii de Guvern de desființare a Bazei Sportive Forex. Își dorește o administrație transparentă, cu responsabilitate și eficiență în cheltuirea banului public, pentru care oamenii să fie prioritari. A intrat în politică din convingerea că, oricât de bun ar fi un sistem – constituțional, administrativ, politic – el nu poate funcționa corect fără motorul său, și anume oamenii care îl compun. 

“Candidez pentru un loc în Consiliul Local Brașov pentru că vreau să îmi ofer priceperea pentru ridicarea nivelului administrației publice locale, cu următoarele țeluri personale:

  • Oprirea risipei banului public – prin introducerea standardelor de cost și a unui sistem eficient de auditare internă în cadrul Primăriei.
  • Lupta pentru un mediu sănătos – prin încurajarea construcțiilor pasive energetic, a transportului în comun și ne-poluant, respectarea legislației în domeniul deșeurilor.
  • Crearea unui cadru predictibil pentru mediul de afaceri local și finanțarea corectă și suficientă a unităților de învățământ – prin asigurarea nevoilor minime de igienă, dar și a dotărilor necesare învățământului în secolul 21.

Știu ce înseamnă inerția administrației publice, am combătut abuzurile făcute de ea, și voi avea în minte, în fața oricărei decizii, punctul de vedere al cetățeanului, care este primul pe care trebuie să îl respecte orice funcționar public – nu șeful, nu partidul, nu frica de a-și pierde scaunul, ci simplu: CETĂȚEANUL!”

Miruna Gerea USR Brasov

Miruna Gerea

41 de ani, mamă, arhitect

Miruna a făcut parte recent din echipa de studiu pentru anularea PUZ-ului “După Grădini”, din Scheii Brașovului, documentație ce a fost respinsă de la prelungirea autorizației ȋn ultima ședință de Consiliu Local, datorită eforturilor noastre. A realizat două proiecte pentru bugetare participativă, pe care le va propune ȋn Consiliul Local, ca proiecte. Nu ȋn ultimul rând, a realizat un nou regulament, cu modificări la regulamentul existent, pentru reabilitarea imobilelor din Centrul Vechi al Brașovului, care să țină cont de nevoile reale de reabilitare și care să nu susțină doar zugrăveli ale fațadelor, așa cum se întâmplă în prezent.

“Orașul nostru se dezvoltă. Contează foarte mult cum se întâmplă acest lucru. E ca un copil care ar putea crește frumos sau urât, iar momentele în care se pot produce modelări ale evoluției lui apar, trec și nu se mai întorc. Le prinzi, sau le pierzi. Vreau să prind un astfel de moment al Brașovului, vreau să contribui la proiectele pe care le vom dezvolta împreună și pe care să le ducem mai departe ca propuneri în Consiliul Local.


Hotărârea de a mă alătura USR a venit aproximativ acum doi ani, în timp ce eram, bineînțeles, în Piață, în acel special “10 august”. Am înțeles mai întâi că e nevoie de implicare. Implicare la modul civic. Apoi, am văzut că o mână de oameni noi în politică pot aduce propuneri, proiecte și pot produce schimbări. Am înțeles mai apoi că implicarea civică trebuie să fie completată prin implicare în politică. Cu cât vom fi mai mulți implicați politic, cu atât mai multe șanse vom avea să dictăm noi viitorul nostru și al copiilor noștri.”

George Boroda USR Brasov

George Boroda

41 de ani, tată, inginer, antreprenor

George este extrem de preocupat de urbanism. Își dorește cu tărie ca Brașovul să adopte cât mai multe dintre elementele de bună practică din orașele moderne ale lumii. Știu, cu siguranță, că și-ar dori ca în cel mai scurt timp Brașovul să poată fi numit Smart City. În prezent, lucrează la un proiect despre o serie de rețele de senzori care să genereze date relevante cu privire la calitatea aerului, mobilitatea urbană, zgomot și gestionarea automată a parcărilor publice. Toate ideile lui au ca element central îmbunătățirea calității vieții brașovenilor.
“Am ales să mă implic în rezolvarea problemelor orașului. Din păcate, în ultimii ani Brașovul a stagnat în cursul său spre dezvoltare, iar acest aspect se răsfrânge în mod negativ asupra vieții cetățenilor urbei. Cum putem schimba acest curs negativ? Cu siguranță nu există o singură soluție, ci un cumul de soluții generate în primul rând de: expertiză, moralitate, corectitudine și altruism. Un sector privat puternic poate genera finanțare reală pentru proiecte mari. Însă și aceste proiecte mari trebuie bine gândite și foarte bine planificate. Altfel vom copia strâmb niște exemple de bune practici. Acestea fiind prerogativele administrației publice, acestea sunt și elementele cheie a unei dezvoltări reale și mai ales sustenabile.”
Bogdan Bart Plus

Bogdan Bart

45 de ani, tată, economist și antreprenor

Bogdan este economist și antreprenor (din 2000). Are experientă în diverse domenii: editare reviste, industria textilă, recrutare, imobiliare, construcții. În prezent activează în domeniul turismului (gastronomie – restaurante). Îi place să se recomande “Bogdan Bart – Cârciumar” fiind parte din Breasla Cârciumarilor, o asociație a antreprenorilor din domeniul Horeca, militantă pentru un turism sustenabil la Brașov. Este implicat civic încă din 2012, când a , înființat Asociația Opinia Publică Activă. Și-a propus, astfel, să încurajeze cetățenii să se implice în viața publică, dezvoltând instrumente care să îi ajute în acest sens.

“Consider că raportul de forțe în viața publică este dezechilibrat. Societatea civilă este sub-reprezentată, iar cetățenii nu se implică suficient în viața cetății. Activarea civismului este însă un proces de educare, pe termen lung. În perspectiva imediată, lucrurile pot fi schimbate mult mai eficient prin implicarea oamenilor de bună credință și competenți în politică.


Din perspectiva turismului, domeniu pe care vreau să-mi focusez atenția, cred că poziționarea “verde” ar da destinației turistice Brașov o identitate puternică și unică. Strategia pe turism ar putea să își propună să atragă turiști români și străini în căutare de aer curat, mâncare sănătoasă (cu ingrediente locale), activități sportive, care să aprecieze tradițiile, multiculturalitatea zonei. Este o poziționare durabilă, de perspectivă și care poate profita de oportunitățile de finanțare UE oferite de “Green Deal”.

Andrei Oniga USR Brasov

Andrei Oniga

33 de ani, antreprenor, inginer programator

Andrei este unul dintre cei mai tineri candidați ai noștri la Consiliul Local Brașov. În ciuda tinereții, are deja peste 10 ani de experiență în atreprenoriat (poate îl cunoști deja din zona jocurilor de tipul “escape rooms”). De asemenea, este un profesionist desăvârșit în programare. Dată fiind preocuparea constantă pentru calitatea vieții în Brașov, a ales de curând să se implice în politică alăturându-se echipei noastre.

“Candidez la Consiliul Local al Municipiului Brașov pentru a putea da o direcție nouă, modernă, europeană de dezvoltare orașului nostru. Candidez, pentru a mă asigura că toți brașovenii ce își doresc implicarea în bunul mers al cetății lor, vor avea o voce în “Parlamentul Local”. Candidez, pentru a mă asigura că banii tăi și ai mei sunt cheltuiți cu chibzuință, cu cap și respect pentru munca fiecăruia dintre cei care contribuie la bugetul local. Candidez, pentru a da tuturor brașovenilor mult mai multă putere de decizie cu privire la mersul comunității lor și pentru a o lua din mâinile politicienilor care au strâns-o pentru ei. Candidez, pentru că vreau ca Brasovul să devină un etalon pentru România, dar și pentru Europa!”
Ciprian Iftime USR Brasov

Mihai Ciprian Iftime

41 ani, jurist, antreprenor în domeniul energiei verzi

Membru în Biroul Filialei Județene USR Brașov, Ciprian s-a implicat activ în demersurile juridice prin care s-a reușit suspendarea în instanță a realizării drumului forestier Gorița. Este un bun negociator, analizează rapid și ia decizii sau propune soluții pragmatice.Este convins că echipa de consilieri USR-PLUS va reuși să schimbe nu doar înfățișarea, ci și spiritul orașului nostru.
“Ca mulți dintre voi, sunt profund nemulțumit de lipsa unei viziuni de dezvoltare a orașului nostru, de risipirea resurselor noastre, de lipsa unei “povești” a acestui oraș în care sa credem cu toții. Îmi doresc să contribui cu inima și mintea la transformarea orașului într-un loc în care copiii cresc sau învață în locuri primitoare, cu profesori buni. Într-un oraș unde fac sport la doi pași de casă, în timp ce părinții lor dezvoltă afaceri prospere sau ajung ușor la job-urile lor bine plătite. De asemenea, să ne asigurăm că cei în nevoie sunt ajutați pentru a duce o viață decentă, iar cei în vârstă se bucură de liniștea apusului.”
Cezar Crican USR Brasov

Cezar Crican

30 de ani, ecologist, inginer proiectant, antreprenor debutant

În CV-ul lui Cezar, membru fondator USR Brașov, vezi un mare câmp verde dedicat voluntariatului. A fost, timp de 3 ani, membru în echipa de intervenție în caz de dezastru a Crucii Roșii Române, din 2009 este membru al Clubului pentru Protecția Naturii și Turism Brașov, al cărui președinte este în prezent., Timp de 2 ani a fost voluntar în cadrul echipei de Pompieri ai Schaeffler România, cu care a câștigat Campionatul Național al Serviciilor Private pentru Situații de Urgență la Iași, în 2015.


CUB – Curierat Urban pe Bicicletă este compania pe care a fondat-o, găsind ocazia perfectă de a împăca nevoia persoanei cu cea a comunității: misiunea acesteia este aceea de a le oferi brașovenilor posibilitatea de a trimite mici colete în oraș fără să se deplaseze și fără să contribuie la poluarea orașului cu un serviciu clasic de curierat. Acesta este primul pas din planul măreț al lui Cezar de a ”bicicletiza” Brașovul – să le arate cetățenilor că se poate!

“Pasiunea pentru natură și sustenabilitate m-a adus, ca student, în Brașov. Cel mai marcant aspect despre mine este acela că încerc să consum cât mai puține resurse (regenerabile sau nu), fiind conștient că noi suntem generația care poate privi cu teamă la cele ce vor urma și la ce lăsăm moștenire. Sunt, de asemenea, conștient că doar economisind eu, nu rezolv nimic pentru următoarele generații. De acees, consider că trebuie să mă implic pentru a avea succes în demersul meu.

Îmi doresc să văd mulți bicicliști pe tot parcursul anului în Brașov. Bicicliști pe biciclete, cu piste de biciclete, cu rute mai scurte decât ale mașinilor, cu prioritate față de mașini. Îmi doresc să văd trotuarele populate cu pietoni, nu cu mașini. Îmi doresc ca din ce în ce mai mulți brașoveni să-și permită o mașină și să aleagă conștient să nu-și cumpere una. Îmi doresc doar troleibuze și tramvaie în transportul public metropolitan, cu benzi dedicate. Îmi doresc un parc mare și în care ai voie să calci iarba și să-ți pui hamacul. Îmi doresc să învățăm din greșelile altor orașe și să acționăm așa cum acționează orașele din vest acum, nu cum o făceau acum 20 de ani.”

Stoica Nicolae PLUS Brasov

Nicolae Stoica

62 ani, tată și bunic, inginer proiectant, antreprenor de 24 de ani

Cu o experiență de peste 35 de ani ca inginer proiectant și de 24 de ani ca antreprenor în servicii de inginerie și consultanță tehnică, Nic, cum îi spun colegii, are la activ mai multe activități de voluntariat: în 2018, a coordonat 2 proiecte ale Platformei Civice România 100 – “Ajutăm o familie de sinistrați” din satul Băcel, jud.Covasna și strângerea de semnături pentru inițiativa civică “Oameni noi în politică”, iar ca voluntar al partidului PLUS a fost Coordonator județean al Campaniei electorale pentru Europarlamentare și Coordonator al echipelor mobile de voluntari în Campania pentru Prezidențiale.

Nicolae consideră că Brașovul rămâne în urmă prin lipsa investitorilor români și străini, prin lipsa profesioniștilor pentru atragerea de fonduri europene și prin lipsa proiectelor de asistență socială. Își dorește ca inovația, responsabilitatea și curajul să fie principiile de bază pentru funcționarea viitoare a Consiliului Local Brașov.

“Candidez din convingerea că aplicarea acestor principii ȋn activitatea Consiliului Local Brașov va asigura, cu adevărat, o viață de calitate pentru Brașoveni. Vreau să lupt pentru un alt mod de a face politică. Sunt hotărât să particip la modernizarea Brașovului, care ar trebui să devină un model de succes, un exemplu de implicare și colaborare.”
Gabriel Munteanu USR Brasov

Gabriel Munteanu

38 de ani, coordonator echipă de proiectare

Gabriel a fost coordonatorul acțiunii “Salvați Parcul Central” și, așa cum îi place să spună, “pentru moment, e salvat”. Sunt convins că noi toți, brașovenii, vom beneficia de vigilența lui pe această intenție nefericită a autorităților actuale. De asemenea, m-am bucurat sa îl văd în rolul de responsabil de tot ce a însemnat partea de logistică a concursului Brașov Marathon, fiind unul din brașovenii care se implică în promovarea sportului de masă.
“Îmi doresc sa fiu parte a unei viziuni clare de dezvoltare și încurajare a ecoturismului în zona metropolitană a Brașovului. Pe de altă parte, sunt interesat de realizarea unui nou PUG care să aducă Brașovul mai aproape de ideea de “oraș al cetățenilor” și de susținerea educației, a tuturor școlilor din oraș prin programe specifice adaptate fiecărei unități în parte.”
Dan Corolea USR Brasov

Dan Corolea

25 de ani, Software Engineer

Dan este unul dintre cei mai tineri membri ai echipei noastre. În ciuda vârstei, are deja o serie de inițiative în care s-a implicat în ultima vreme. Bugetarea participativă sau acțiunile pentru documentarea oportunităților de infrastructură din județ sunt doar câteva dintre acestea. Dacă îl întrebi despre principiile după care Brașovul ar trebui să fie administrat, îți va vorbi imediat despre nevoile de eficiență și responsabilitate în privința cheltuirii banului public, de transparență decizională și de colaborare între diverșii actori ai urbei.
“Îmi doresc sa fiu parte a unei viziuni clare de dezvoltare și încurajare a ecoturismului în zona metropolitană a Brașovului. Pe de altă parte, sunt interesat de realizarea unui nou PUG care să aducă Brașovul mai aproape de ideea de “oraș al cetățenilor” și de susținerea educației, a tuturor școlilor din oraș prin programe specifice adaptate fiecărei unități în parte.”
Sebastian Ichim PLUS Brasov

Sebastian Ichim

48 de ani, tată, Software Development Manager

Sebi este un profesionist desăvârșit. Cu o carieră de peste 25 de ani în dezvoltare software, a ocupat funcții de conducere în mai multe companii IT din Brașov și din București. În plus, din 2012 este și profesor asociat la Universitatea Transilvania – Facultatea de Matematică – Informatică. La nivel de implicare civică, este președinte al Asociației pentru Dezvoltarea Cartierului Tractorul, a înființat și administrează grupul de Facebook Locuitorii Cartierului Tractorul din Brașov.

“Vreau să le redau brașovenilor încrederea în autoritățile locale prin realizarea proiectelor care rezolvă nevoile majorității cetățenilor orașului nostru.
Fac performanță în domeniul privat și simt nevoia să ajut comunitatea din care fac parte. Sunt Președintele Asociației Pentru Dezvoltarea Cartierului Tractorul din Brașov (ACpDC), care are ca obiectiv apărarea și reprezentarea cetățenilor în relația cu dezvoltatorii imobiliari și administrația locală. Am înființat acest ONG pentru a uni forțele oamenilor și a conștientiza spiritul civic, având ca scop rezolvarea nevoilor oamenilor. Cred ca este momentul oportun sa îmi aduc contribuția la dezvoltarea Brașovului și în calitate de consilier local.”

Iulian-Cezar Garleanu USR Brasov

Iulian-Cezar Gîrleanu

32 de ani, proaspăt tătic, inginer proiectant de utilaje industriale

Cezar este de profesie inginer, specializat în ingineria mediului. A absolvit facultatea și masterul, iar în prezent urmează un program de doctorat în acest domeniu, în cadrul Universității Politehnice din București. În acest timp, a activat mai întâi în cercetare, iar apoi în proiectarea de instalații edilitare, fiind în prezent inginer proiectant de utilaje industriale.Este tatăl unei fetițe de 1 an și 3 luni și își dorește ca, atunci când ea va crește, Brașovul să fie un oraș a cărui administrație să aibă în centrul ei cetățeanul și interesele acestuia.Cel mai mult îl preocupă problemele legate de mediu, acesta fiind și domeniul în care s-a specializat și activează profesional. Colectarea selectivă, închiderea gropilor de gunoi neconforme, creșterea suprafeței de spații verzi în interiorul orașului și monitorizarea eficientă a calității aerului sunt aspecte pe care le consideră prioritare pentru perioada imediat următoare.Pe termen mediu și lung, consideră că administrația locală ar trebui să se concentreze pe aspecte legate de educație, mediu, siguranță alimentară, mobilitate și cultură.
“Educația este domeniul căruia administrația brașoveană trebuie să îi acorde o atenție deosebită deoarece sunt multe lipsuri în sistemele de învățământ preșcolare și gimnaziale, unitățile școlare având nevoie de o nouă dimensionare care să răspundă solicitărilor tinerelor familii. De asemenea, acestea trebuiesc modernizate și retehnologizate, astfel încât elevii să aibă acces la tehnologiile curente. Avem de lucru și pe sectorul securității alimentare, prin modernizarea piețelor, astfel încât acestea să asigure un spațiu optim de comercializare a alimentelor, facilitând producătorilor locali valorificarea corespunzătoare a produselor.În ceea ce privește mediul, de-a lungul timpului am identificat și analizat o serie de probleme semnificative în toate sectoarele, ce trebuiesc remediate cu celeritate pentru a creștere calitatea vieții în orașul nostru și, în același timp, pentru a evita intrarea sub procedurile de infringement aplicate pentru nerespectarea măsurilor impuse de Comisia Europeană.”
Alin Bosman

Alin Bosman

41 de ani, tată, inginer, administrator

Alin este brașovean născut și crescut în Brașov. După 10 ani de lucru peste hotare a revenit în orașul natal. Alegând calea antreprenoriatului, a descoperit rapid problemele legate de nepăsarea autorităților locale. Fiind convins că poate schimba modul în care administrația interacționează cu cetățeanul de rând a intrat în politică. Este o persoană implicată care ni s-a alăturat în majoritatea acțiunilor pe care le-am desfășurat în ultimii ani.

“Am revenit în țară după mulți ani în care am lucrat peste hotare. Am fost șocat să văd incompetența și lipsa de interes a autorităților locale față de problemele mele, ale cetățeanului. Pentru asta am intrat în politică. Sunt convins că pot să schimb atitudinea instituțiilor și ale funcționarilor brașoveni față de cetățean.”

Implică-te în dezvoltarea Brașovului!

Toate marile schimbări politice din ultimii ani s-au întâmplat pentru că cetățenii au decis să nu stea deoparte. Primul pas este să fii informat.

În fiecare săptămână, trimit brașovenilor pe e-mail detalii legate de activitatea pentru Brașov, inițiative ale societății civile, noutăți despre administrația orașului.