Astra

Astra e cartierul muncitorilor care în 1987 s-au ridicat împotriva unei dictaturi criminale. Un cartier cu păduri de blocuri, pe care chiar și autoritățile comuniste l-au gândit cu spații verzi, școli și grădinițe cu curți mari. În anii traziției, când mafia transpartinică a pus mâna pe Brașov, parcurile au dispărut sub kioșcuri, cârciumi s-au ițit în curți de școală. Mamele fac slalom printre mașinile parcate pe trotuare, ghenele put de îți rup nasul.

Astra, fostul Steagu Roșu, a uitat cum să lupte pentru drepturi și s-a lăsat legănată cu refrenul Merge și Așa. Și ce dacă nu avem un centru cultural, un cinema, ce dacă parchează pe bombeul pantofilor, măcar ăsta de e primar a furat dar a și făcut.

Nu, nu a făcut.

Brașovul este în urma Clujului, Iașiului, Timișoarei și Sibiului la calitatea vieții. Adică la noi se trăiește mai rău decât la ei.

Astra, amintește-ți de 1987 și nu te lăsa călcată în picioare.
Semnează, donează și oferă-te voluntar pentru Allen Coliban.

#ColibanPrimar Câștigăm. Noi. Toți. 

Propuneri-Astra

Bartolomeu Avantgarden

Un alt cartier nou al Brașovului în care locuitorii s-au refugiat crezând că pot scăpa de problemele orașului. Dar nu, nu a fost așa. Deși li s-a promis că vor trăi într-o enclavă luxoasă, având acces la creșă, grădiniță, săli de sport, parc, s-au trezit proprietari în mijlocul nimicului, rupți de oraș, cu transport public rar și drumuri de acces proaste. Nu grădiniță, nu parc, nu săli de sport și magazine. 

Maurer, dezvoltatorul imobiliar, este prieten cu primarul Scripcaru. Cine să-l tragă la răspundere? Eu sunt mic, nu știu nimic.

Mai bine tac din gură și înghit. Lupta e pierdută.

Nu-i adevărat.

Suntem mulți și suntem puternici și împreună putem să mutăm munții.

Haide să începem prin a-l scoate pe omul mafiei imobiliare din Primărie.

#ColibanPrimar Câștigăm. Noi. Toți.

Propuneri Bartolomeu Avantgarden

Centrul Civic

De peste 30 de ani, Centrul Civic este un șantier părăsit înfipt în inima orașului. Spații virane, platforme industriale abandonate, blocuri crescute anapoda între biserici de lemn și birturi ieftine.

În loc de centrul administrativ al orașului, Centrul Civic arată ca promisiunile actualului primar: încâlcit, neîmplinit, sălbatic.

Și gri.

Cum putem să îl transformăm cu adevărat într-un Centru Civic? Este atât de simplu. În primul rând, prin realizarea unui parc pe fosta platformă IUS. Prin stabilirea clară a unor reguli de construcție în zonă și, mai ales, prin desenarea unei infrastructuri pietonale și rutiere, cu refacerea pasajelor pietonale, construcția de parcări și piste de biciclete, care să ducă la creșterea siguranței traficului.

Romanii dădeau coroane civice celor care salvau viața unui alt roman.

Eu vă cer să mă votați pe 27 septembrie ca împreună să avem o viață mai bun.

#ColibanPrimar. Câștigăm. Noi. Toți. 

Propuneri-Centrul-Civic

Florilor

Am prieteni care stau în Florilor, un cartier care combină blocuri și case, plantat lângă firul de linie ferată care leagă Brașovul de București, un cartier cu un nume ironic, ținând cont că atunci când bate vântul, se umple cu mirosurile pestilente ale gropii de gunoi. Pe lângă zgomotul de la calea ferată și problema gropii de gunoi a orașului, Florilor are aceleași probleme ca restul Brașovului, copiii care nu au unde să se joace în siguranță, nu sunt parcuri, curțile școlilor sunt închise, ghenele put, mașinile sunt parcate pe trotuar, nu sunt piste de biciclete.

Dar știți ce e? În Florilor e speranță. 

Pentru mai bine. Poate pentru că sunt mai mulți oameni tineri care vor o viață mai bună pentru copiii lor. Nu știu de ce, dar în Florilor am simțit că și voi ați înțeles că e timpul să nu mai mergeți după fentă, crezând că votați răul cel mai mic și picând în poala mafiei imobiliare transpartinice.

Votați un brașovean, nemanipulat de oligarhii locali, curat și onest.

#ColibanPrimar Câștigăm. Noi. Toți.

Florilor-Craiter

Noua

Problemele din Noua sunt vechi: de 30 de ani s-a furat și nu s-a făcut nimic.
Ștrandul și fosta bază sportivă au fost lăsate în paragină. Cartierul nu are o piață agroalimentară, un centru medical, nu mai vorbim de platforme pentru gunoi.

Locuitorii din Noua sunt uitați în timpul săptămânii ca să fie asediați în curți și blocuri la sfârșit de săptămână când grădina zoologică, Parcul Aventura și celelalte atracții din zonă, aduc mii de brașoveni care nu au o parcare publică amenajată. Cartierul devine ocupat de mașini, aglomerat, imposibil de parcurs. Și rupt de restul orașului de care este legat doar cu vorba.

Candidez ca cei din Noua să se simtă ce înseamnă oameni noi în administrație. Să vadă cum este să zici ceva și apoi să și faci. Voi construi parcări, platforme de gunoi îngropate, luminate și supravegheate video, voi deschide o piață agro-alimentară, voi reface ștrandul și voi crea un teatru de vară și un centru medical non-stop pentru urgențe ușoare.

Pe 27 septembrie, votați Allen Coliban și echipa USRPLUS și haideți să facem din Brașov orașul pe care îl merităm.

Propuneri Noua Allen Coliban

Răcădău

Cartierul în care ursul ajunge mai repede decât troleibuzu.

Un cartier uitat de administrația locală în care nu sunt trotuare, ce să mai vorbim de spații verzi, locuri de joacă sau piste de biciclete. Deși este peste deal de centrul istoric al orașului, Răcădău pare să fie un alt oraș în care proiectele imobiliare s-au dezvoltat sălbatic, din care lipsește o piață sau un centru medical pentru urgențe ușoare.

Ce contează, Răcădău e plin de venetici, oamenii aduși de Ceaușescu să lucreze pe marile platforme industriale, spun unele voci.  

Nu sunt ai noștri, așa i-a tratat până acum administrația actualã.
Ba nu. Răcădăul este Brașov, la fel de tare ca Șcheii, ca Bartolomeu, ca Triaj și Astra.

Candidez pentru că vreau să fac din Brașov un oraș unitar. Inclusiv. Primitor.

Chiar și pentru urs :))

Susțineți-mă și haideți să facem din Brașov orașul pe care îl merităm.

#ColibanPrimar Câștigăm. Noi. Toți.

Propuneri-Racadau

Stupini

Stupini e cartier de case. De vile. De oameni cu bani, zic unii. Banii sunt un megafon. Vocea omului cu bani se aude mai bine, credeam eu.

Nu și dacă nu ești pe mână cu mafia locală.

Dacă nu cotizezi la camarilă, ești ignorat de autorități.

Locuitorii Stupiniului, cu toți banii lor, sunt tratați ca orice locatar de bloc confort III.

Își amenajează singuri străzile, canalizarea le-a fost promisă de ani de zile, dar nici acum proiectul nu acoperă întregul cartier, traficul este foarte aglomerat, trecerile sunt nesigure. Despre piste de biciclete sau spațiu suficient pentru părinții care își plimbă bebelușii nici măcar nu a fost vorba vreodată în planurile actualei administrații.

Pe locuitorii Stupiniului nu trebuie să-i conving că Scripcaru nu e primar și nici că ei merită mai mult.

Ci doarcă pot să câștig și să le redau optimismul că pot trăi frumos în cel mai frumos oraș al României.

#ColibanPrimar Câștigăm. Noi. Toți.

Propuneri-Stupini

Șchei

Sunt născut și crescut în Șchei, un cartier cu sute de ani de istorie care, după 1990, a intrat în vizorul mafiei imobiliare. În timp ce troițele, monumentele și drumurile au fost uitate de administrația locală, în timp ce Pietrele lui Solomon erau lăsate să cadă în ruină și să se acopere de gunoi, în timp ce bunica mea și alți bătrâni erau lăsați să înghețe iarna în stații așteptând autobuzul ca pe ziua nunții, hălci întregi de dealuri cu pădurile de pe ele erau oferite plocon prietenilor primarului, dezvoltatori imobiliari hrăpăreți care acum îi finanțează campania electorală. 

Candidez pentru a opri distrugerea Șcheiului, fizică și spirituală. Cred că doar un brașovean cu rădăcini atât de adânci în acest oraș ca mine poate să înțeleagă cât rău a făcut orașului administrația actuală.

Și mai cred că acum e momentul să-l oprim.

#ColibanPrimar Câștigăm. Noi. Toți.

Tractorul Nou

Un alt cartier nou al Brașovului, făcut “ca afară”. Asta li s-a vândut rezidenților, condiții occidentale, promisiunea confortului, parcurilor, parcărilor, locurilor de joacă exact ca la Viena. Viena de Țara Bârsei.

Nu sunt trotuare, canalizarea nu e gata.

Străzile sunt cârpite.

Spoială.

Mai grav, minciună.

Înșelătorie practicată de dezvoltatorul imobiliar cu complicitatea administrației locale, după același patern întâlnit peste tot în oraș.

Promite-le că sunt la 7 minute de centrul orașului dar nu spune că asta doar dacă au mașină, căci transportul public nu ajută.

Promite-le spații verzi și dă-le, de fapt, niște parcări pe iarbă.
Promite-le creșe, grădinițe, școli și apoi spune-le că mai bine să-și ducă ei copiii la cele din centru.

Promite-le. Nu vezi că vor să fie mințiți?

Nu, nu vrea nimeni să fie înșelat vreme de 16 ani. Și ne dăm seama cât de tare depinde de noi să schimbăm ceva.

E timpul să-l scoatem pe omul mafiei imobiliare din Primărie.

#ColibanPrimar Câștigăm. Noi. Toți.

Triaj

Probabil cel mai sărman cartier al orașului, Triajul a fost uitat de toți, lăsat să mucezească în anii 80, ultima oară când s-au făcut ultima dată investiții în canalizare. Acoperit de duhoarea gropii Fin-Eco, Triajul nu are parcuri, piețe, creșe. E murdar și zgomotos.

Mii de oameni îndură mirosul de gunoi care nu poate fi acoperit de parfumul panseluțelor lui Scripcaru. De fapt în Triaj, primarul nu a pus nici măcar panseluțe.

Triajul a fost uitat dar nu de mine. Ca senator USR de Brașov am fost primul care a încercat să rezolve problema Fin-Eco, oferind soluții nu promisiuni. 

Ca primar al Brașovului, o să mă asigur că poluarea o să dispară.

O să construim parapeți antifonici ca populația cartierului să nu mai fie asurzită de zgomotul căii ferate și o să iluminăm pasajul subteran pentru ca nimănui să nu-i mai fie frică să meargă acasă.

O să construim o creșă și o piață agro-alimentară de proximitate, ca să nu mai fie nevoie să mergeți kilometri pentru un kilogram de roșii.

O să mă asigur că Triajul este parte din Brașov, orașul în care se trăiește cel mai frumos din România.

Și că nimeni nu va uita de voi încă 40 de ani.

Pe 27 septembrie, votează nu pentru răul cel mai mic ci pentru binele cel mai mare.

#ColibanPrimar Câștigăm. Noi. Toți.

Implică-te în dezvoltarea Brașovului!

Toate marile schimbări politice din ultimii ani s-au întâmplat pentru că cetățenii au decis să nu stea deoparte. Primul pas este să fii informat.

În fiecare săptămână, trimit brașovenilor pe e-mail detalii legate de activitatea pentru Brașov, inițiative ale societății civile, noutăți despre administrația orașului.