Primarul Allen Coliban a redat seniorilor facilitățile pentru transportul în comun luate cu cinism de fosta administrație

În mandatul actualei administrații, au fost redate vârstnicilor facilitățile pentru transportul în comun luate în urmă cu aproape zece ani de fosta administrație.

Sunt acum în vigoare următoarele facilități, de care trebuie să știe fiecare senior brașovean:

– Pensionarii care au împlinit vârsta de 60 de ani și au un venit de maxim 3.500 de lei circulă gratuit cu mijloacele de transport în comun din municipiul Brașov;

– Beneficiază de aceeași gratuitate veteranii și văduvele de război, revoluționarii și veteranii din teatrele de operații;

– Seniorii cu domiciliul în municipiul Brașov, care au împlinit vârsta de 60 de ani și cu venituri de peste 3.500 de lei, beneficiază lunar de o reducere de 50% față de valoarea nominală a prețului călătoriei (respectiv 2 lei în loc de 4 lei). Măsura e valabilă și pentru abonamentul lunar (40 de lei în loc de 80 de lei).

„Dar din suflet pentru seniori” cu ocazia marilor sărbători

Cu ocazia sărbătorilor de Crăciun și Paște, Direcția de Asistență Socială derulează campania “Dar din suflet pentru seniori”, în cadrul căreia municipalitatea oferă vârstnicilor brașoveni tichete în valoare de 200 de lei.

Flavia Boghiu, viceprimarul Brașovului: „Dar din suflet este campania prin care oferim tichete valorice seniorilor brașoveni cu posibilități financiare reduse. Are menirea să aducă un mic ajutor și zile mai senine bunicilor Brașovului, cu ocazia marilor sărbători creștine”.

De acest sprijin financiar beneficiază persoanele care îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiții: au domiciliul stabil în municipiul Brașov, au venituri de până la 2000 lei/lună, au vârsta de minim 63 ani femeile sau minim 65 ani bărbații și nu au datorii față de bugetul local.