Alianța Uniți pentru Brașov

Pactul Alianței Uniți pentru Brașov: Împreună alegem Viitorul Brașovului!

Allen-Coliban-echipa-consilieri-alegeri-2024

Invităm toți brașovenii care își iubesc orașul să ne susțină la vot, atât pentru Primărie cât și pentru Consiliul Local, și să ni se alăture în acest parcurs de modernizare a Brașovului. 

Suntem în fața unor alegeri extrem de importante pentru comunitatea noastră. Scrutinul electoral din 9 iunie 2024 ne va arăta dacă vom continua pe drumul cel bun sau dacă Brașovul se va întoarce în mâinile unor oameni dezinteresați de bunăstarea orașului nostru.

Alături de USR au venit Partidul Mișcarea Populară, Forța Dreptei și Forumul Democrat al Germanilor din România, uniți sub drapelul Alianța Uniți pentru Brașov, iar prin acest pact declarăm:

Îl susținem pe primarul Allen Coliban pentru câștigarea unui nou mandat de Primar, pentru continuarea planului de modernizare și dezvoltare a Brașovului început acum trei ani și jumătate și venim în fața brașovenilor cu o listă comună de candidați pentru Consiliul Local.
Noi, Alianța Uniți pentru Brașov, ne angajăm să:

  1. Continuăm proiectele începute și direcția de modernizare a Brașovului,
  2. Susținem o administrație corectă, care lucrează în interesul cetățenilor și în spiritul democrației,
  3. Respectăm, protejăm și conservăm istoria multiculturală a orașului nostru, patrimoniul construit și cel natural.
 

Avem încredere că doar Allen Coliban împreună cu echipa Alianței Uniți pentru Brașov ne pot menține pe acest drum de care comunitatea noastră are nevoie. În același timp, ne exprimăm public îngrijorarea cu privire la oponenții politici care fac o campanie murdară, impulsionată doar de sentimente revanșarde, de răzbunare și motivată de interese care nu sunt deloc aliniate cu nevoile brașovenilor. Brașovul are nevoie de dezvoltare, nu de războaie și răzbunări politice!

Allen Coliban a demonstrat în acești trei ani și jumătate că este singurul primar potrivit pentru un Brașov care trebuie să privească spre prezent și viitor, nu în trecut.

Allen Coliban este omul care are un plan pentru Brașov, știe ce are de făcut și știe cum să facă din Brașov orașul de care să fim mândri.

Allen Coliban are nevoie de o majoritate în Consiliul Local după alegerile 9 iunie, un Consiliu Local care să decidă pentru brașoveni, pentru viitorul Brașovului, nu împotriva adversarilor politici. Alianța Uniți pentru Brașov va da această majoritate!

1. Investim în Educație!

În mandatul lui Allen Coliban orașul nostru a devenit lider în România atât la investițiile în sistemul de educație, cât și la procentul din buget acordat educației. Pentru prima dată în istoria post-decembristă a Brașovului există un plan de dezvoltare a infrastructurii de învățământ școlar și preșcolar care este implementat deja.

Prima grădiniță de după 1989 a fost inaugurată în cartierul Tractorul, după un contract semnat în 2021. Mai multe creșe vor fi fost inaugurate în primul mandat al lui Allen Coliban decât totalul ultimilor 20 de ani. Considerăm educația ca fiind prioritară și nu doar prin vorbe, ci prin fapte, prin elemente palpabile, vizibile. Pentru binele tinerelor familii din Brașov, al copiilor, pentru viitorul orașului, vom continua pe acest drum!

Credem în nevoia de a pregăti profesional tinerii aflați la început de carieră, astfel că susținem proiectul Campusului de învățământ dual, un proiect ce are ca obiectiv dezvoltarea învățământului profesional dual, cu rute complete (adică atât liceu, cât și facultate), pentru calificări solicitate pe piața muncii în industria auto și mecatronică, industria aeronautică, IT, alimentație publică și turism.

brasov-copii

2. Dezvoltăm orașul cu grijă și respect pentru natură și pentru generațiile viitoare!

Brașovul a intrat pe drumul dezvoltării sustenabilității, Brașovul va fi Capitala verde a României. Allen Coliban a transformat transportul în comun și astăzi avem aproape în integralitate autobuze și troleibuze pe combustie hibridă sau electrice. Un transport public verde, curat, eficient, model pentru întreaga Românie.

Brașovul va fi unicul oraș din România care va avea propriul parc fotovoltaic, sursă de energie nepoluantă pentru clădirile din administrarea municipiului, școli, iluminatul stradal. 90% din toată energia folosită de Municipiul Brașov va fi oferită de acest parc fotovoltaic. Este o revoluție în felul în care un oraș își gândește viitorul!

Susținem crearea cât mai multor spații verzi și parcuri în fiecare cartier. Susținem continuarea demersurilor din mandatul lui Allen Coliban privind înființarea parcurilor din cartiere, cât și proiectul parcului de pe fosta platformă IUS Lubrifin și viziunea că acolo brașovenii au nevoie de un parc, nu de o altă dezvoltare imobiliară așa cum și-ar dori fostul primar. Parcuri, nu betoane!

brasov-parcuri

3. O administrație pentru toți brașovenii, un primar al brașovenilor. Respectăm și avem grijă de toate categoriile sociale!

Știm că situația economică actuală îi îngrijorează pe mulți brașoveni, de aceea credem într-o administrație care înțelege nevoile tuturor categoriilor sociale și vine cu soluții potrivite. Susținem continuarea măsurilor de protecție socială implementate în mandatul lui Allen Coliban, precum transportul gratuit pentru vârstnicii cu venituri reduse sau acordarea de tichete valorice pentru aceștia în preajma sărbătorilor.

Credem că Municipalitatea trebuie să continue să investească în infrastructura de acordare a serviciilor sociale, la standarde înalte de calitate, așa cum au fost realizate proiectele precum înființarea primului Adăpost pentru victimele violenței domestice, Centrului de zi de recuperare pentru adulții cu dizabilități sau Centrului pentru persoanele fără adăpost.

Susținem proiectul construirii Spitalului Regional de 1000 de paturi și a Spitalului de Pneumoftiziologie, proiect început și derulat exclusiv în timpul mandatului lui Allen Coliban și condamnăm ferm blocajul de la nivel politic al guvernului PSD și PNL privind finanțarea. Brașovenii nu trebuie să sufere din cauza jocurilor făcute de coaliția PSD PNL și candidatul lor comun la Primăria Brașov, coaliție disperată să își ia revanșa și să pună mâna pe putere la Brașov, chiar și cu costul vieții cetățenilor.

brasov-varstnici

4. Respectăm istoria orașului și patrimoniul construit, cultural și natural al Brașovului!

Credem că istoria multiculturală și multietnică a orașului nostru ne-a îmbogățit și trebuie respectată. Avem un oraș cu o istorie demnă de mândrie și un patrimoniu pe care dorim să îl punem în valoare. Susținem continuarea renovării fațadelor imobilelor din Centrul Vechi al Brașovului, a monumentelor simbol și a redării acestor clădiri către cetățeni și nu către grupurile de interese, așa cum s-a întâmplat, din păcate, sub conducerea fostei administrații.

Natura atât de prezentă în chiar inima orașului este o moștenire pe care nu doar că trebuie să o conservăm, dar pe care trebuie să o dăm mai departe generațiilor ce urmează. De aceea, susținem demersurile de protejare a dealurilor Brașovului de toate interesele dezvoltatorilor imobiliari care caută doar să facă profit, în detrimentul nostru, al tuturor.

brasov-patrimoniu

5. Susținem o administrație corectă, transparentă și care lucrează pentru cetățeni, nu pentru grupurile de interese!

Timp de 20 de ani, Brașovul a fost captiv intereselor de grup ale dezvoltatorilor imobiliari și apropiaților fostului primar. Efectele au fost dezastroase și se resimt până azi! S-au văzut și sunt resimțite de mii de brașoveni care trăiesc în cartiere noi, dezvoltate haotic, cu un trafic care s-a supra-aglomerat, în zone fără creșe, grădinițe sau școli, aprobate și făcute doar pentru profitul unora, nu și pentru oameni. Este lupta pe care primarul Coliban a dat-o în ultimii 3 ani și care trebuie să continue!

Susținem demersurile de transparentizare a bugetului local, prezentat într-o manieră ușor de înțeles de către orice cetățean, precum și dezbaterile organizate în timpul mandatului lui Allen Coliban cu cetățenii interesați. Susținem procesul de bugetare participativă care le oferă brașovenilor ocazia de a veni cu idei pentru orașul lor, precum și înființarea tuturor liniilor de finanțare a organizațiilor non profit.

brasov-natura

Noi, Alianța Uniți pentru Brașov, credem în aceste principii și vă invităm să ne susțineți în această luptă pentru viitorul orașului nostru!

Alianta Uniți pentru Brașov logo

Echipa de candidați
pentru Consiliul Local Brașov

Horatiu Felix Balazs

Horațiu Felix Balazs

Balazs Horațiu Felix, 52 ani, căsătorit, inginer IT. Este consilier local USR și susținător al modernizării orașului. A absolvit facultatea TCM la Universitatea Transilvania și a profesat în inginerie, inițial în proiectarea de subansamble auto, iar acum în producția software. Dorește să continue să reprezinte cetățenii Brașovului și să promoveze proiectele de modernizare și în mandatul următor.

5 Sebastian Lupu

Sebastian Lupu

51 de ani, căsătorit, un copil. Profesie: inginer Fost vicepreședinte în birourile locale și județene USR, actual consilier primar Allen Coliban Membrul USR Brașov din 2016 Pasiuni: șah și relaxare în aer liber Candidez pentru că îmi doresc să continuăm construcția unui Brașov verde în care comunitatea să se poată implica activ, unui Brașov cu oameni corecți și integri. Îmi place transparența. Consider că împreună putem reuși!

4 Olivia Grigoriu

Olivia Grigoriu

Olivia Grigoriu, antreprenor. Olivia oferă consultanță și audituri în domeniul Managementului pentru Securitatea Informației ISO 27001 și GDPR și este Președintă a Forumului Democrat al Germanilor din Mun. Brașov și Vicepreședintă a FDGR Județul Brașov. Are o experiență de 19 ani în Germania, unde a avut privilegiul de a parcurge etapele școlii și ale învățământului superior. Studiile parcurse în sociologie și științe politice la RWTH Aachen (Germania) au echipat-o cu o înțelegere profundă a dinamicii sociale și politice. Pe plan profesional, realizarea sa cea mai mare din trecut a fost capacitatea de a conduce cu succes o societate formată din 200 de angajați. Obiectivele sale pentru Brașov sunt educația de calitate prin oferirea de infrastructură de calitate și sprijinirea programelor educaționale, cultura și patrimoniul prin protejarea patrimoniului cultural și istoric, refacerea clădirilor istorice și implicarea activă a cetățenilor prin consultări recurente cu aceștia.

7 Alexandru Cosmin Gheorghe

Alexandru Cosmin Gheorghe

Alexandru Cosmin Gheorghe, 42 ani, căsătorit, un copil. Absolvent al Facultății de Drept și al Facultății de Informatică, de profesie de avocat și practician în insolvență de aproximativ 18 ani. Este pasionat de natură, drumeții și ciclism. A intrat în politică pentru schimbarea modalității în care partidele clasice se raportau la administrație și comunități. Anterior a făcut voluntariat și diverse acțiuni civice. Candidează pentru continuarea modului în care se face acum politică în Brașov și pentru continuarea proiectelor în educație, mediu, sănătate și cultură care au fost demarate de administrația USR Brașov, în special pentru implementarea masterplanului velo și înființarea parcului natural Brassovia.

Marius Neculaescu

Neculaescu Marius

Neculaescu Marius Tibi, 60 de ani, căsătorit, antreprenor, actualmente pensionar. Președintele PMP Organizatia Municipiului Brașov. Este cetățean de onoare al Brașovului din anul 2008 și membru fondator al Asociației 15 Noiembrie 1987. Fost deținut politic în urma revoltei muncitorești din 1987.Ca experiență profesională, Marius Neculaescu a fost manager marketing la R.J.REYNOLDS ROMANIA, manager de vânzări la JAPAN TABACCO INTERNATIONAL și manager S. C. Profitech Construct SRL.Candidează pentru un mandat de consilier local deoarece își dorește un oraș modern, curat, prietenos cu cetățenii, cu o administrație corectă , cinstită, orientată spre dezvoltarea armonioasă a orașului.

8 Ilinca Ghiza

Ilinca Ghiza

Ilinca Ghiza, 26 ani, șagunistă, absolventă a specializării de Științe Politice la Universitatea Babeș-Bolyai.Ilinca a fost implicată încă din gimnaziu în viața comunității prin activitățile de voluntariat pe care le-a desfășurat. În facultate a fost implicată în organizațiile studențești prin intermediul cărora a coordonat și organizat diverse evenimente și proiecte dedicate tinerilor, studenților și chiar și liceenilor.De aproape 3 ani lucrează în Primăria Municipiului Brașov, experiență care a făcut-o să conștientizeze că implicarea în viața comunității locale este primul pas care poate duce la schimbările semnificative de care este nevoie în țară.Ilinca crede că tinerii au puterea necesară pentru a salva România, atât timp cât problemele lor sunt ascultate și, împreună cu ei, se caută activ soluții pentru greutățile întâmpinate. De aceea, își propune să fie vocea tinerilor brașoveni în Consiliul Local Brașov.

9 Beatrice Mihaela Moraru

Beatrice Mihaela Moraru

Moraru Beatrice Mihaela, căsătorită, un copil, avocat, consilier local 2020-2024.Este avocat definitiv din anul 2010, titlul de avocat fiindu-i recunoscut şi în Italia din 2011. Din 2008 până în 2010 a fost avocat stagiar, stagiatura desfăşurând-o în Italia la Roma în Cabinetul de avocatură Massimo Malena & Associati şi cabinetul MarioVincenzo Belcastro. Între ianuarie 2011 şi februarie 2013 a lucrat la Organizaţia Mondială a Proprietăţii Intelectuale la Geneva (Agenţie ONU) ca stagiar juridic (legal intern) şi apoi la Organizaţia Internaţională pentru Migraţie la Bruxelles, Belgia.Se descrie ca fiind o persoană perseverentă cu un puternic simţ al răspunderii, cu atenţie pentru detalii deţinând capacitatea de a lua decizii. Este obişnuită să se confrunte cu ambiguităţi profesionale cărora a învăţat să le facă faţă printr-o pregătire constantă, organizare eficientă a propriei activităţi şi o atitudine orientată spre găsirea de soluţii.

10 Sebastian Ichim

Sebastian Ichim

Sebastian Ichim, inginer software, căsătorit, doi copii. Deține diplome de licență, master și doctorat în Știința Calculatoarelor, obținute la Universitatea Electrotehnică din Sankt Petersburg, plecat cu bursă de la Ministerul Învățământului. A lucrat doar în mediul privat și are o experiență de peste 25 de ani în dezvoltare software. A deținut funcții de conducere din 2005 la diverse companii din industria IT din Brașov și București. Din 2012 este profesor asociat la Universitatea Transilvania din Brașov la Facultatea de Matematică-informatică. Este consilier local USR și candidează pentru un nou mandat pentru a continua proiectele de politici publice educaționale, de mediu și de mobilitate urbană pentru o viață de calitate a tuturor brașovenilor.

11 Ciprian Iftime

Ciprian Iftime

Ciprian Iftime, 45 de ani, jurist, căsătorit. Licențiat al Universității Transilvania din Brașov. În prezent administrează o societate comercială care produce echipamente și operează sisteme de încălzire rezidențială. Iubește natura, sportul și concertele rock. În prezent este consilier local în Consiliul Local al Municipiului Brașov. Candidează din dorința de a face din orașul nostru locul în care vezi oamenii zâmbind pe stradă, în care să te bucuri că înveți, muncești sau îți plimbi nepoții.

12 Radu Cențiu

Radu Cențiu

Cențiu Radu-Alexandru, căsătorit, tatăl a doi copii, antreprenor.De profesie este inginer de Industria Lemnului cu un master în specializarea Administrație Publică și Putere Executivă și expert în prevenirea și combaterea corupției. Este antreprenor din anul 2010 iar din anul 2020 este Consilier Local al Municipiului Brașov. În mandatul următor dorește să îl sprijine pe Primarul Allen Coliban să implementeze proiectele începute în actualul mandat. Printre prioritățile sale se numără construirea celor două spitale ale municipiului Brașov și a noii piețe Dacia, creșterea suprafețelor de spațiu verde prin amenajarea de noi parcuri, reabilitarea zonelor de agrement din municipiu, implementarea traseelor dedicate transportului în comun și a Masterplanului Velo. Își dorește să identifice un investitor strategic care, în parteneriat cu municipalitatea, să dezvolte o unitate de producție greenfield în zona CET Brașov. Candidează deoarece dorește ca Brașovul să ajungă orașul din România cu cel mai înalt standard de viață.

13 George Boroda

George Boroda

George Boroda, inginer, antreprenor, tatăl a doi copii.El este o persoană publică, implicându-se în plan profesional atât în inginerie cât și în management, cu o dedicare puternică pentru progresul sustenabil al Brașovului. Ca inginer și antreprenor, contribuie la binele comunității combinând expertiza tehnică cu disciplina managerială. În prezent, în rolul său de consilier local, se angajează să implementeze cele mai eficiente practici și să susțină avansul orașului în domeniile mobilității urbane și dezvoltării sustenabile.

16 Dumitru Emanuel Dobrinoiu

Dumitru Emanuel Dobrinoiu

Emanuel Dobrinoiu, antreprenor, 41 de ani, căsătorit, tatăl a unui copil. De profesie este inginer în construcția de aeronave licențiat la Universitatea Transilvania Brașov. În prezent este de antreprenor și pomicultor. Iubește natura, mai ales muntele și sportul pe munte. Este lider de grup al consilierilor USR din cadrul Consiliului Județean Brașov. Candidează din dorința de a îmbunătăți calitatea vieții atât pentru familia sa, cât și pentru comunitatea brașoveană. Își dorește ca Brașovul să păstreze direcția din ultimii ani spre un oraș cu mai multe spații verzi, unități de învățământ suficiente și de calitate, transport public de eficient, infrastructură pentru transport alternativ, mai puține mașini în oraș. Pe scurt, cel mai frumos oraș din România.

Octavian Poenaru

Octavian-Gheorghe Poenaru

28 ani, absolvent al liceului teoretic Johannes Honterus și a Facultății de Matematică si Informatică din cadrul Universității Transilvania, specializarea: informatică aplicată în limba germană. Este antreprenor încă din anul 2017, provine dintr-o familie de brașoveni autentici, având un frate geamăn şi o soră mai mare cu 4 ani, împreună dezvoltând afaceri în diverse domenii de activitate precum Horeca, Comerț cu amănuntul, Producție și nu în ultimul rând, o bază sportivă. Consideră că, precum viziunea în business trebuie să fie orientată către clienți, aceasta trebuie ghidată în aceeași direcție și într-o administrație locală, şi anume către cetățeni. Din aceea, candidează pentru un post de consilier local, pentru a veni în sprijinul comunității şi al administrației locale prin abilitățile dobândite atât în urma studiilor încheiate cât şi în urma experienței profesionale din diversele domenii în care activează.

15 Uwe Leonhardt

Uwe Leonhardt

Este cetățean român de origine germană, plecat din România la vârsta de 16 ani, ținând constant legătura cu rudele și prietenii de aici. S-a întors acum 12 ani acasă, în Brașov, cu dorința și misiunea de implicare civică. A contribuit activ prin diverse platforme la acțiuni de conștientizare pentru buna desfășurare a votului, pentru a oferi exemple de bune practici învățate în decursul anilor în Germania, atât în sectorul informatico-economic, domeniu studiat de el în Germania, cât și în alte domenii. Este membru activ al Forumului Democrat al Germanilor și a contribuit semnificativ la creșterea vizibilității online a organizației. În ianuarie 2023 a preluat funcția de Director Executiv al FDGR Brașov pentru a coordona mai aplicat toate activitățile organizației, în special evenimentele culturale: concerte, expoziții, schimburi de experiență, cursuri și activități pentru copii și tineri, ca parte a Forumului de Tineret. În timpul liber este membru al ansamblurilor de dansuri populare săsești (Korona) și grecești (Ermis) și în rolurile de biciclist, conducător auto, pieton și de asemenea utilizator al transportului în comun și-ar dori să își aducă aportul pentru a crea un oraș pentru toți participanții de mobilitate și mișcare prin Brașov. Crede că Brașovul are un potențial enorm și este hotărât să contribuie la transformarea sa într-un oraș și mai vibrant și prosper, cu mai mult verde, cu un centru istoric renovat și accesibil, cu și mai multe evenimente culturale, cu o educație modernă și mai aproape de elevi, cu un trafic sustenabil, echilibrat și cât mai verde, aproape de toți cetățenii orașului.

18 Sebastian-Paul Moldovan

Sebastian-Paul Moldovan

39 de ani, necăsătorit, fără copii. Este project manager regional la o multinațională. A fost reprezentant ales al angajaților timp de două mandate de 2 ani la o companie cu peste 2000 de angajați în România. Este membrul în conducerea județeană a USR Brașov. Este pasionat de snowboarding și dans. Candidează pentru că vrea un Brașov al oamenilor corecți și integri, al oamenilor implicați și pentru a schimba percepția cetățenilor că toți politicienii sunt la fel. Vrea un Brașov Capitală Verde Europeană și direcția pe care orașul o are din 2020 încoace este cea corectă.

17 Radu Pușcariu

Radu Ioan Pușcariu

Radu Ioan Pușcariu, căsătorit, tatăl a doi copii, bunic a patru nepoți. Brașovean cu origini branene, și-a petrecut mai toată viața în acest frumos și multicultural oraș. A absolvit Liceul Andrei Șaguna, promoția 1972, și studiile universitare le-a urmat la Universitatea Transilvania, obținând specializarea de inginer diplomat electromecanic în 1977 și un MBA în 2007. Aproape întreaga carieră profesională de 35 de ani a petrecut-o în actualul grup Electrica, de la inginer proiectant de automatizări până la director general de filială, în prezent retras din activitate. Membru refondator al istoricului Partid National Liberal din ianuarie 1990, timp de 25 de ani. Se simte onorat să se afle într-o companie electorală selectă, de dreapta, așa cum este Alianța Uniți pentru Brașov, care pledează pentru calitate, viziune și viitor în detrimentul mediocrității și revenirii trecutului.

22 Mircea Chiru

Mircea Chiru

Mircea Chiru , căsătorit, tatăl unui copil. Locuiește în Brașov din anul 1982 , an în care a început cursurile Facultății de Mecanică a Universității Transilvania, secția autovehicule rutiere. A devenit inginer în baza examenului de diplomă îin anul 1987. Formarea sa profesională a fost continuată de studii postuniversitare de marketing și management precum și de studii de finanțe și contabilitate. A activat ca inginer în perioada 1987-1992 și ca director de marketing în perioada 1992-1996. Începând cu anul 1997 a desfășurat activități de antreprenoriat în domenii diverse: advertising , production, real-estate, hospitality. A făcut parte din diverse organizații de caritate și suport, împreună cu care a desfășurat proiecte de sprijin, atât pentru persoane defavorizate cât și pentru încurajarea excelenței în educație și în antreprenoriat. Este un călător pasionat și practică diverse activități sportive: diving , tenis și golf. Este un bun cunoscător al vieții publice brașovene de după 1989 si crede că poate contribui la îmbunătățirea administrării municipiului Brașov prin cunoștințele teoretice și practice, prin abilitățile și experiența obținute în decenii de activitate.

19 Uwe Simon

Uwe Simon

Face parte din minoritatea germană, născut și crescut în Brașov, unde a urmat și absolvit Facultatea de Drept și un master cu același profil, în cadrul Universității Transilvania. Este membru în Consiliul Director al FDGR începând din anul 1998, actualmente vicepreședinte al FDGR în cadrul organizației municipale și membru fondator al Clubului Comercial German. În ultimii 25 de ani a avut ocazia să lucreze și să adune experiență în diferite societăți comerciale, fundații, ONG-uri în afara țării dar a lucrat și ca funcționar public în țară. A ales cu convingere să se întoarcă acasă și să contribuie la creșterea nivelului de trai al Brașovului și la păstrarea identității lui culturale.

23 Alin-Sebastian Gogonea

Alin-Sebastian Gogonea

Gogonea Alin-Sebastian, 30 de ani. Este născut și crescut în Brașov. A absolvit Facultatea de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor în limba engleză. Experiența profesională l-a purtat la început spre a fi Analist Servicii Clienti Telebanking, Tehnician Autocad, Inginer Electric și în prezent este Inginer în sisteme de securitate. Consideră că cele mai importante abilități ale sale sunt cele de comunicare, punctualitatea, profesionalismul și atenția la detalii. Candidează pentru că este nevoie mereu de energie tânară, să contribuie la luarea deciziilor pentru cetățeni, să poată reprezenta preocupările cetățenilor în fața autorităților locale și consideră că transparența a fost și este piatra de temelie în schimbarea administrației locale, drept urmare dorește să țină la curent cetățenii despre cum și ce se întâmplă în interesul lor.

Candidat Consiliul Local Brasov

Ana Maria Mușat

Ana-Maria MUȘAT, căsătorită, mamă a unui copil. A absolvit Facultatea de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor, promoția 2008. În anul 2010 a obținut un masterat în cadrul Facultății de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor, secția Sisteme Electronice și Circuite Integrate. În anul 2011 a absolvit școala doctorală a Universității Transilvania din Brașov obținând diploma de doctor în Electronică și Telecomunicații. În prezent este inginer programator la Siemens SRL România. Timpul liber preferă să îl petreacă în natură, alături de familie. Îi place sportul, drumețiile și excursiile. De asemenea, printre hobby-urile sale se mai numără lectura, muzica și concertele. Candidează pentru Consiliul Local al Municipiului Brașov pentru că își dorește un oraș mai curat, cu școli de elită și cadre didactice de elită, cu spitale moderne și medici dedicați, un oraș cu acces la cultură, în care sa își poată crește copilul.

24 Andrei Pitiș

Andrei Pitiș

Andrei Tiberiu Pitiș, 25 de ani.Lucrează în cadrul companiei Accenture din Brașov, România ca analist financiar. A absolvit Facultatea de Arhitectură din cadrul Aachen University of Applied Sciences - FH Aachen, Germania.În timpul studiilor la Aachen University of Applied Sciences a avut ocazia să reprezinte interesele studenților și să faciliteze comunicarea între colegi și facultate. A fost o perioadă valoroasă în care a învățat să gestioneze proiecte și să lucreze în echipă pentru a promova inițiative academice și sociale.Vorbește fluent limba germană, engleză și franceză și are cunoștințe de bază în limba olandeză.Această combinație de experiențe l-a ajutat să-și dezvolte abilități variate și să-și cultive pasiunea pentru excelența profesională și implicarea comunitară.

26 Marius Capotă

Marius Capotă

Marius Capota, 40 ani, căsătorit, tatăl a doi copii.Educația sa este axată pe domeniul tehnic, absolvind facultatea de Automatică și Calculatoare și un program de Master la Universitatea Politehnică din București. În ultimii 17 ani a lucrat în cadrul unor companii globale de inginerie software și de sistem, acoperind o gamă largă de industrii precum ingineria spațială și aerospațială, securitatea digitală, transportul naval, feroviar și rutier și industria de apărare.Timp de 9 luni a fost consilier local USR în Chiajna, Ilfov.Experiența sa profesională este variată, evoluând de la roluri de inginer software și lider de echipă, la poziții de management. În ultimii ani a avansat către roluri de conducere și a avut ocazia să coordoneze mai multe echipe și discipline într-un mediu transversal.S-a mutat în Brașov în urmă cu 3 ani deoarece a fost atras de această comunitate. Este convins că Brașovul poate deveni un pol economic, cultural și turistic important al țării prin continuarea proiectelor începute de actuala administrație în primul mandat.În calitate de consilier local consideră că poate aduce un suflu nou și se angajează să aducă îmbunătățiri continue în procesele și practicile din Primărie.Crede cu tărie că trebuie să luptăm pentru ceea ce dorim, altfel merităm ceea ce obținem.

28 Ionuț Patraș

Ionuț Patraș

Patraș Ionuț, inginer antreprenor, părinte a 2 copii. Urmărind evoluția lucrurilor în mandatul USR la primărie este sigur că, împreună cu această puternică echipă, poate crește randamentul administrației locale, atât prin contribuții la formarea deciziilor, cât și a combate sabotajele inițiate de gruparea complet antireformistă în ultimii ani, PSD - PNL.

25 Andrei Ispas

Andrei Ispas

A absolvit liceul german Johannes Honterus și a urmat studiile de Licență și Masterat în Administrarea Afacerilor în limba germană la ASE București și licență în drept la Universitatea George Bariţiu.În anul 2020 a preluat rolul de membru al consiliului director FDGR Brașov.Conduce o divizie de peste 150 de ingineri și tehnicieni în domeniul dezvoltării de automobile în cadrul unei mari companii multinaționale din oraș, având experiență anterioară în domeniul achizițiilor în diverse industrii.În timpul liber se bucură de oportunitățile pe care i le oferă Brașovul și împrejurimile acestuia, practicând sporturi montane și de anduranță.Anterior a avut o carieră de aproximativ 15 ani de baschetbalist, timp în care a câștigat medalii naționale pentru Brașov și a reprezentat orașul în primele 2 ligi naționale. Îi place să își petreacă timpul liber împreună cu familia și cei 2 copii pe care dorește să îi crească în continuare în probabil cel mai frumos oraș european - Brașov!

32 Carmen Mioara Tulea

Carmen Mioara Tulea

Buna! Numele meu este Tulea Carmen Mioara și sunt tehnician dentar de profesie. Cu o pasiune pentru comunitatea mea și pentru îmbunătățirea vieții oamenilor din jurul meu, am decis să îmi aduc contribuția într-un mod mai activ, candidând pentru funcția de consilier local din partea USR Brașov.Experiența Profesională: Ca tehnician dentar, am dobândit nu doar abilități tehnice și de comunicare, ci și o sensibilitate față de nevoile individuale și colective. Munca mea m-a învățat să ascult cu atenție și să găsesc soluții eficiente pentru diverse probleme, într-un mod care să ofere confort și încredere pacienților mei.Motivația Candidaturii: Cred cu tărie că implicarea civică este cheia pentru construirea unei comunități mai puternice și mai unite. Dorința mea de a candida la funcția de consilier local din partea USR Brașov vine din convingerea că pot aduce o perspectivă proactivă și orientată către nevoile reale ale cetățenilor.Principii și Obiective: Transparență și Responsabilitate: Mă angajez să fiu transparentă în acțiunile mele și să răspund în fața cetățenilor pentru fiecare decizie luată în consiliul local.Participare și Incluziune: Vreau să promovez o cultură a participării active în viața comunității, în care fiecare voce să fie ascultată și respectată.Dezvoltare Durabilă: Susțin o dezvoltare echilibrată și durabilă a orașului nostru, care să protejeze mediul înconjurător și să asigure accesul la servicii de calitate pentru toți locuitorii.Educație și Sănătate: Consider că investiția în educație și în sistemul de sănătate este esențială pentru prosperitatea noastră pe termen lung. Mă voi lupta pentru accesibilitatea și calitatea acestor servicii în comunitatea noastră.Cred cu tărie că prin implicare și colaborare putem face diferența în viața oamenilor din Brașov. Prin candidatura mea, îmi propun să aduc o nouă viziune și energie în consiliul local, pentru a contribui la construirea unui oraș mai bun pentru toți. Vă invit să fiți alături de mine în această călătorie și să lucrăm împreună pentru un viitor mai luminos!

Antonie Ungureanu

Antonie Ungureanu

Ungureanu Antonie, 23 de ani, necăsătorit.Este președintele PMP Organizația de tineret la nivel local Brașov. A absolvit Colegiul Național de Informatica Grigore Moisil. În prezent este manager și coordonator al unei echipe de vânzări în cadrul companiei C.G.S. Brașov. Candidează pentru mandat de consilier local pentru că își dorește un oraș frumos, curat, cu multe oportunități profesionale și de asemenea vrea să pună în valoare aspectul turistic al orașului. De asemenea, își dorește ca vocea tinerilor să fie clar auzită.

Candidat Consiliul Local Brasov

Roland-Alexandru Vezeteu

Benone Ion Sandu

Benone-Ion Sandu

Este absolvent al Facultății de Fiziokinetoterapie, din cadrul Universității de Medicină și Farmacie Craiova, și al Facultății de Medicină Generală, din cadrul Universității de Vest „Vasile Goldiș" Arad.Primul său job a fost de profesor kinetoterapeut la Centrul Special pentru Educație Incluzivă din Tg.Jiu. Odată cu obținerea licenței de medic, a profesat ca rezident în specialitatea Medicină de Urgență, în cadrul UPU-SMURD Craiova, iar după obținerea titlului de medic specialist în Medicină de Urgență, în anul 2017 s-a angajat la Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov, departamentul UPU-SMURD, unde activează și în prezent.Lucrând atât în reabilitarea copiilor cu dizabilități, cât și ca medic „urgentist", a căpătat experiența necesară pentru a relaționa și empatiza cu cei din jurul său și am deprins o cunoaștere profundă a problemelor cu care se confruntă comunitatea sa. Acest lucru l-a determinat inițial să se implice în acțiuni de voluntariat și în diferite campanii umanitare, în special alături de fundațiile „Bucuria Darului" și „Dragoste desculță", iar ulterior, din dorința de a putea ajuta mai mult, a decis să intre în politică. Principalele teme pe care și-a propus să se concentreze sunt: îmbunătățirea și eficientizarea serviciilor medicale, reformarea modului de finanțare din bugetul local a unităților medicale, modificarea procedurii de numire a managerilor de spital, astfel încât să se desfășoare pe criterii de competență și într-un mod transparent, finanțarea proiectelor de modernizare a centrelor pentru copii și adulți cu dizabilități, găsirea și implementarea celor mai bune soluții pentru diminuarea poluării și îmbunătățirea calității aerului în oraș, urgentarea demersurilor necesare pentru începerea lucrărilor de construcție la spitalul regional.

Candidat Consiliul Local Brasov

Romică-ALIN Bosman

Căsătorit, tatăl a trei copii, născut și crescut în Brașov, provine dintr-o familie cu 3 frați.De tânăr i-a plăcut să fie pe picioarele sale, așa că la 24 ani a plecat pe vas de croazieră, unde a avut ocazia să lucreze într-un mediu internațional. Totuși, dorul de țară l-a făcut să se întoarcă la Brașov unde a deschis un service auto. Folosindu-se de experiența managerială acumulată, a crescut afacerea an de an. A terminat Facultatea de Inginerie Mecanică din cadrul Universității Transilvania din Brașov și Masterul Autovehicule Rutiere și Mediul. De asemenea, s-a specializat devenind inspector auto. A intrat în politică cu gândul să implementeze un stil de viață așa cum am văzut în țările occidentale: O viață de calitate!. Crede că împreună putem schimba soarta României.

Raul Vintila

Raul Vintilă

A absolvit Universitatea Tehnică RWTH Aachen din Germania. De la revenirea sa în țară în 2012, s-a angajat în dezvoltarea sustenabilă a orașului și protejarea patrimoniului valoros. Împărtășește viziunea primarului Allen Coliban de a transforma Brașovul într-un oraș mai verde și sustenabil. Alături de colegii săi din Forumul Democrat al Germanilor din România dorește să promoveze proiectele de renovare a zonei istorice Brasovul Vechi.Propune dezvoltarea unei platforme digitale destinată intensificării participării comunității la deciziile de planificare urbană și facilitării accesul la opțiuni de transport ecologic și durabil. Această platformă va avea un rol esențial în transformarea energetică a clădirilor istorice prin furnizarea de informații obiective și resurse educaționale. De asemenea, va oferi acces la consultanță și expertiză specializată, cu condiția respectării normelor de conservare a patrimoniului arhitectural. De asemenea, va permite proprietarilor de clădiri și gestionarilor de proiect să facă alegeri informate și responsabile, echilibrând necesitățile moderne de eficiență cu necesitatea de a păstra caracterul și valoarea istorică a clădirilor. Prin aceste inițiative, dorește să contribuie la evoluția Brașovului ca oraș inteligent, cu o infrastructură ecologică și o comunitate activ implicată în deciziile urbane.

Candidat Consiliul Local Brasov

Nicolae Victor Pătean

Candidat Consiliul Local Brasov

Drilea Petru

Sorian Demco

Demco Sorian

36 ani, economist.A urmat Facultatea de Economia Comerțului, Turismului și Serviciilor la Universitatea Transilvania din Brașov și este licențiat ca administrator de afaceri în turism. A profesat în domeniul HORECA atât în țară cât și în străinătate, a oferit consultanță în vânzări, imobiliare și marketing. Este pasionat de sport, drumeții, tehnologie și mediu. Îi place să se implice în viața comunității, este credincios și își iubește familia.Dorește ca banul contribuabilului să fie cheltuit într-un mod responsabil și transparent, în acord cu nevoile comunității. Își asumă să vegheze asupra respectării acestor principii și să amendeze încălcarea lor. Își propune ca cetățenii, prin Consiliul Local, să fie adevărații decidenți asupra direcției în care se dezvoltă comunitatea lor, nu grupurile de interese de partid.