Parcuri noi ale administrației Coliban

Parcul de la Iepure și-a deschis porțile pentru brașoveni

Așteptat de mai mult timp, parcul inaugurat în 2 martie a devenit o atracție pentru mulți brașoveni și nu numai. 

Zona a fost amenajată cu alei pietonale, piste de biciclete, un pavilion administrativ, o platformă betonată pentru asigurarea service-ului pentru biciclete, stații de bike sharing, fântână arteziană decorativă, aparate de fitness, mobilier urban din lemn – bănci pentru odihnă, coșuri de gunoi, foișoare, balansoare pentru adulți și locuri de joacă pentru copii.

Poligonul pentru ciclism are o funcție educativă, iar simularea condițiilor din trafic se va face controlat, prin marcaje, semafoare, indicatoare, fără să existe intersectări între fluxuri. Configurația traseului prezintă înclinări diferite, există intersecții de diferite tipuri, iar alveolele verzi rezultate în interior vor primi piese de mobilier urban sau foișoare care pot fi folosite în timpul cursurilor. Băncile de odihnă prevăzute pentru observarea cursurilor sunt amplasate la o distanță mai mare față de pistă, fiind încurajată accesarea lor de pe traseul destinat exclusiv pietonilor.

Parc nou în cartierul Astra, la Urban 

Braşovul are un nou parc în cartierul Astra. Acesta are o suprafață de 6000 metri pătrați și este situat la intersecția dintre străzile Carpaţilor şi Poienelor, pe fosta platformă industrială Prefa. Investiţia este făcută de dezvoltatorul imobiliar, iar parcul a fost predat către municipalitate, după finalizare.

În jurul Cetăţuii Brașovului va fi amenajat un parc

Braşovul va avea de anul viitor încă un nou parc. Acesta are o suprafață de 8.75 hectare și va fi amenajat în jurul Cetăţuii care a revenit anul trecut în patrimoniul municipiului Braşov. 

Sunt propuse intervenţii minimale în cadrul natural. Aleile pietonale vor fi refăcute, vor lega între ele punctele de interes ale parcului şi majoritatea traseelor vor fi accesibile persoanelor cu dizabilități.

Parc și la Bartolomeu

Deși cartierele noi s-au dezvoltat foarte puternic după 2000, administrația municipiului de atunci nu a prevăzut parcuri, creșe și grădinițe. 

Parcul de pe strada Lânii, zona Bartolomeu – Avantgarden, va avea o suprafață totală de 3.1 hectare, teren aflat în proprietatea municipiului. Conform proiectului, zona verde va ocupa peste 2.2 hectare, care cuprinde suprafețe cu gazon, cu arbori, arbuști și cu flori perene.

Construcția parcului va începe în partea a doua a anului. 

Parcul IUS e mai aproape de a deveni realitate

Parcul de la IUS – Lubrifin, unul dintre cele mai îndrăzneţe proiecte pentru care a militat USR Braşov în 2020, este azi mai aproape de a se realiza.

Fostul PUZ al platformei, aprobat în 2018, și care prevedea împânzirea zonei cu blocuri noi, a expirat. Faptul că nu a fost prelungit este un efect al depolitizării Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului şi Urbanism (CTATU) în cadrul căreia a fost luată decizia. Specialiştii, membri în CTATU, n-au găsit temeiuri de a aviza un proiect care presupunea construirea de noi blocuri într-o zonă cu densitate mare de blocuri, fără spaţii verzi şi fără funcţiunile de care au nevoie oamenii. Expirarea PUZ-ului deschide calea către parcul pe care şi-l doresc cel mai mult braşovenii.