Cel mai ambițios program de investiții pentru copiii Brașovului

Programul primarului Coliban privind infrastructura educațională ante și preșcolară este unul foarte ambițios și vine în întâmpinarea nevoilor familiilor tinere. În ultimii 20 de ani, de când s-au dezvoltat enorm cartierele noi, nu s-a construit acolo nicio creșă, nicio grădiniță, nicio școală de stat. Printre proiectele aflate în diferite faze de implementare sunt șapte grădinițe noi: la Noua, Stupini, Tractorul (Socec, Arghezi, 1 Decembrie 1918), Astra, Bartolomeu și patru creșe noi: Tractorul (Socec, Coresi), Stupini, Bartolomeu.

Grădinița de pe Ioan Popasu și-a deschis porțile 

Administrația Coliban a construit prima grădiniță în cartierul Tractorul după 1989. Construcția a început în 2021 și, după depășirea etapelor birocratice, grădinița a fost deschisă în 15 aprilie a.c. Tot în acest cartier se va deschide, în curând, creșa finalizată în Coresi. 

„Este un proiect pe care l-am demarat în 2021, odată cu semnarea contractului și care, iată, astăzi, 15 aprilie, își deschide larg porțile pentru copii. Începem cu două grupe mici și o grupă mijlocie, dar din toamnă va funcționa grădinița la toată capacitatea, cu cele cinci grupe planificate. Este o clădire nouă, cu toate dotările și care și-a așteptat «clienții» cu ghiozdane și cu surprize dulci. Tot în Tractorul, și creșa din Coresi Avantgarden se va deschide în curând”, a declarat primarul Allen Coliban.


Investiții în școli

Toate unitățile de învățământ din administrarea Primăriei Municipiului Brașov au fost dotate cu echipamente moderne: table interactive, videoproiectoare și tot ceea ce e nevoie pentru desfășurarea în bune condiții a orelor în sălile de clasă. De asemenea, au primit dotări cu articole sportive de calitate pentru practicarea orelor de educație fizică și sport. 

Au început lucrările la o grădiniță nouă în cartierul Noua

În februarie, au demarat lucrările la șantierul de la grădinița din Noua. Este vorba de o grădiniță cu program prelungit, pentru 200 de copii, cu 10 săli de clasă, pe 3 niveluri (demisol, parter și etaj). O grădiniță modernă și verde, cu sisteme de recuperare de căldură, panouri fotovoltaice și pompe de căldură. 

Licitație pentru o nouă grădiniță pe Strada Carpaților

Municipalitatea a ajuns la stadiul organizării licitației la noua grădiniță pe care o va construi în cartierul Astra, pe Strada Carpaților. Aceasta va fi prima grădiniță nouă construită în cartierul Astra după 1989.

Prima grădiniță cu facilități pentru copiii cu deficiențe de vedere va fi construită în cartierul Tractorul 

La începutul acestui an, a fost semnat contractul pentru proiectarea și construirea unei noi grădinițe în Tractorul, pe strada Ioan Socec, pe locul fostului depou de tramvaie.

Noua grădiniță va include o grădină botanică și una senzorială. Va avea 240 de locuri (12 grupe) și va asigura și facilități pentru copiii cu deficiențe de vedere: marcaje tactile de ghidare, indicatoare scrise limbaj Braille, treceri dintr-o încăpere în alta fără prag. Este prima din Brașov de acest tip și printre primele din România. 

O nouă grădiniță și în cartierul Bartolomeu – Avantgarden 

Prima grădiniță în cartierul dezvoltat de la începutul anilor 2000 va fi construită pe Strada Pelicanului. Proiectul este la faza evaluării evaluării tehnice a ofertelor depuse de către constructori.

A patra grădiniță construită în Tractorul

Pe strada Camil Petrescu, pe un teren donat municipalității de Coresi Tractorul, se construiește o grădiniță cu 12 săli de clasă, fiecare pentru 20 de copii, bucătărie, sală de mese, locuri de joacă, terenuri sportive, zonă verde și o mică piațetă.